HAW PIN

Begin maart werd er in Maastricht aan het MUMC+ een spandoek gehangen. 'Haw pin', was de boodschap die Angel-Side, enthousiaste fanclub van MVV, in samenwerking met het ziekenhuis aan het zorgpersoneel wilde meegeven. Mijn man stelde voor een vlag te maken, maar in deze tijden is een vlag uithangen wellicht niet hetgeen we moeten doen. Omdat ik altijd dol ben op het Maastrichtse dialect, moest ik hier iets mee. In Maastricht is het (bijvoorbeeld rond Carnaval) traditie om raamposters op te hangen. Hiermee willen we iets laten zien, we horen ergens bij, we staan ergens voor. We zijn hier trots op.

 

Daarom ging ik op 19 maart in gesprek met Angel-Side (ze waren immers mijn inspiratiebron) en introduceerde ik een paar dagen later, op 23 maart, de HAW PIN raamposter. Solidair, lief en Maastrichts. We 'hawwe pin', houden vol, in deze moeilijke tijd. De raamposter maakte ik voor Maastricht Marketing, waar ik al jaren werkzaam voor ben. Mensen die de raamposter kopen steunen Stichting met je Hart. Een stichting die afrekent met eenzaamheid bij ouderen. In betere tijden wil ik graag een evenement organiseren met Maastrichtse horeca waarbij ik de eenzame ouderen een geweldige culinaire middag of avond bezorg. Zo wordt de Maastrichtse horeca automatisch gesteund dankzij deze actie. Met dank aan de verkoop van de HAW PIN posters én inmiddels ansichtkaarten.

 

Ik ben heel trots op de movement die door deze actie tot stand is gekomen. Meerdere partijen zetten op hun manier een HAW PIN actie uit, allemaal op hun eigen manier maar allemaal met dezelfde gedachte: we moeten samen 'pin hawwe'. 

 

UPDATE
Op dinsdag 22 september zullen we met de opbrengst (4.500 euro) een mooi evenement organiseren. Met 'Haw Pin aan Tafel' worden 75 eenzame ouderen van Stichting met je Hart getrakteerd op een geweldige lunch bij Chateau Neercanne. Dankzij Yves Mullenders, Mark Pepels, Björn Dijkstra, Safiere Henkes, Wouter Houten en Jorrit Consten zal er een compleet verzorgd diner worden geserveerd. Frans Theunisz en Charlotte Fisser zorgen voor muzikaal vertier en Inimini komt aan het einde trakteren op een ijsje!