HAW PIN

UPDATE: HAW PIN <3 LOCALS
Op dit moment wordt Haw Pin gekoppeld aan lokale ondernemers. NPO1 maakte een leuke korte opname over mij en deze actie voor het programma 'Niet Alleen'. Bekijk hier de volledige aflevering. 

 

Wil je doneren? Scan deze QR-code.


HAW PIN - het begin

Begin maart werd er in Maastricht aan het MUMC+ een spandoek gehangen. 'Haw pin', was de boodschap die Angel-Side, enthousiaste fanclub van MVV, in samenwerking met het ziekenhuis aan het zorgpersoneel wilde meegeven. Mijn man stelde voor een vlag te maken, maar in deze tijden is een vlag uithangen wellicht niet hetgeen we moeten doen. Omdat ik altijd dol ben op het Maastrichtse dialect, moest ik hier iets mee. In Maastricht is het (bijvoorbeeld rond Carnaval) traditie om raamposters op te hangen. Hiermee willen we iets laten zien, we horen ergens bij, we staan ergens voor. We zijn hier trots op.

 

Daarom ging ik op 19 maart in gesprek met Angel-Side (ze waren immers mijn inspiratiebron) en introduceerde ik een paar dagen later, op 23 maart, de HAW PIN raamposter. Solidair, lief en Maastrichts. We 'hawwe pin', houden vol, in deze moeilijke tijd. De raamposter maakte ik voor Maastricht Marketing, waar ik al jaren werkzaam voor ben. Mensen die de raamposter kopen steunen Stichting met je Hart. Een stichting die afrekent met eenzaamheid bij ouderen. In betere tijden wil ik graag een evenement organiseren met Maastrichtse horeca waarbij ik de eenzame ouderen een geweldige culinaire middag of avond bezorg. Zo wordt de Maastrichtse horeca automatisch gesteund dankzij deze actie. Met dank aan de verkoop van de HAW PIN posters én inmiddels ansichtkaarten.

 

Ik ben heel trots op de movement die door deze actie tot stand is gekomen. Meerdere partijen zetten op hun manier een HAW PIN actie uit, allemaal op hun eigen manier maar allemaal met dezelfde gedachte: we moeten samen 'pin hawwe'. Naar aanleiding van deze actie heb ik mijn eigen stichting opgericht: Stichting Hartje van Goud.

 

HAW PIN AAN TAFEL
Op 22 september is er op Chateau Neercanne een waanzinnig diner georganiseerd voor zo'n 50 eenzame ouderen van Stichting met je Hart, dankzij de 4500 euro die is opgehaald met de actie. Yves Mullenders en Mark Gulikers verzorgden de borrelhap en het aperitief, Wouter Houten en Safiere Henkes zorgde voor het voorgerecht. Daarna trakteerde Björn Dijkstra op het hoofdgerecht en Jorrit Consten maakte zijn signature dessert. Charlotte Fisser & Frans Theunisz zorgde voor muzikaal vertier en aan het einde van de dag stond Diane Kemps nog klaar met haar ijscokar.  De lieve burgemeester heeft aan het einde een mooi woordje gesproken.

 

Een week later regende het niet alleen, maar was dit niet meer mogelijk geweest door de nieuwe maatregelen. Ik kan dus ook niets anders zeggen dan dat deze dag niet mooier, beter of strakker georganiseerd had kunnen worden. Met ontzettend veel dank aan Chateau Neercanne die niet alleen de locatie aanbod, maar ook er voor zorgde dat alles veilig & verantwoord werd georganiseerd.

 

PERS:
Haw Pin aan Tafel in City Magazine

Haw Pin aan Tafel in De Limburger

Terugblik op Haw Pin actie in De Limburger

Video Wij zijn Limburg

 

Bijzonder mooie foto's door Eighty8things.